Szórakozás

A 25 év feletti versenyzőkből válogatott Little G Weevil

A Táborból jelentkező adásban - részben a megújult szabályok miatt - sokszor igencsak feszült volt a hangulat. A mentorok kategóriákat választottak, sőt az első mentorházas csapat is összeállt.

A válogatók vidámsága és minidrámái után a Táborban már komolyabb feszültség és nagy kiborulások voltak – mind a versenyzők, mind pedig a mentorok részéről. Az új szabályok felkavarták az állóvizet, és rendesen megnehezítették az énekes-jelöltek dolgát. 

Az előző adások során továbbjutó versenyzőknek hármas csoportokra osztva kellett megmutatni tudásukat a színpadon. A kevés alvás és a stressz megtette a magáét, sok versenyzőnek meggyűlt a baja a dalok szövegével, amit a mentorok – érthető módon – nagyon rossz néven vettek. Pedig a cél itt már a legjobb hatvanba jutás volt, így a mentorok is szigorúbban szűrték a jelentkezőket.

Fotók: RTL Klub

A zenekaroknak egy-egy dalt saját stílusukban kellett előadni; ez hol jobban, hol kevésbé sikerült. 

Természetesen az előző válogatók során már megjegyzett arcok is felbukkantak a táborban. A szimpatikus tanár bácsi, Szabó Ricsi ugyan most közel sem ejtette úgy ámulatba a mentorokat, mint első dalával, de azért egy utolsó esélyt még megszavaztak neki. Persze csak azután, hogy Alföldi Róbert rémületesnek, gáznak és cikinek minősítette a kis hármas csapat előadását.

A továbbiak során is szép sorban jutottak a hatvan legjobb közé a már megismert énekesek. Horányi Júlia, Erika Albero, Tóth Andi, Ilyés Jennifer, Borbély Richárd mind menetelhetnek tovább a mentorok egyetértése közepette.

Na persze az ítészek között sem volt mindig teljes a harmónia. Az egyik versenyzőt már kifelé menet állította meg Szikora Róbert, hogy néhány öltözködési tanáccsal lássa el fiút. Helyesebben csak szerette volna ellátni, mert Tóth Gabi és Alföldi nemigen engedték szóhoz jutni. Végül egy igen heves szóváltás kerekedett Gabi és Szikora között, amit aztán végül csak Alföldi Róbert békítő beszéde segítségével tudtak megoldani. A béke helyreállt, az R-Go frontembere még kezet is csókolt Gabinak, és folytatódhatott a közös munka.

Helyenként kemény kritikák, enyhe nézetkülönbségek és egy kissé becsiccsentett versenyző után a tavalyi szériában mentorházig jutó Nagy Ricsi állt színpadra, aki annyira meg akart felelni, hogy természetesen hatalmasat égett a színpadon. A szöveget elfelejtő fiút aztán utolsó esélyként, afféle kegyelemkettessel mégis továbbjutott. A sírva távozó fiúnál jegyeznénk meg, hogy az estét Twitteren Vastag Csaba kommentálta, aki hát…. hmm…. nem tett hozzá túl sokat tweetjeivel a történésekhez.

Aztán az egyik legizgalmasabb rész is elérkezett; az új szabályoknak megfeleleően a 60 kiválasztott énekes közül maguk a mentorok választották ki, hogy melyik csapat fog ezután hozzájuk tartozni. Hosszas vívódás után végül Tóth Gabi a csapatokat, Little G Weevil a 25 év felettieket, Szikora Róbert a lányokat, Alföldi Róbert pedig a fiúkat választotta ki.

 

Az adás csúcspontjaként pedig színpadra került a hat szék, és immár nézőkkel megtöltött teremben kellett előadni egy-egy dalt a versenyzőknek. A 25 év feletti versenyzők mentora, Little G döntött az énekesek sorsáról, illetve jelen esetben arról, ki lesz az a hat szerencsés, aki helyet kaphat a hófehér székeken. A többi mentor csak véleményezett, a döntést viszont kizárólag a legújabb mentor hozta meg, nagy izgalmak közepette. 

Ugyanis a székre ültetetett versenyzőknek nem volt bérelt helyük a színpadon; és ami megtörténhetett, meg is történt. A totális dráma kedvéért bizony a már egyszer leültetett énekesek közül is kellett végül többeknek is távoznia, amikor náluk jobbnak ítélt versenyző adta elő dalát a mentoroknak. Szóval a helyzet kissé bonyolult, a feszültség nagy, de végül csak összeállt a mezőny.

Little G tehát végül Erika Alberót, Andelic Jonathant, Horányi Júliát, Kállai-Kiss Zsófit, Horváth Ágit és Horváth Krisztiánt viszi magával a mentorházba.

Holnap pedig eldől, kik lesznek a további versenyzők, akik a 25 év felettiekkel együtt ott lesznek a következő etapban, tehát biztosan közülük kerül ki az idei X-Faktor győztese.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik