Szórakozás

Új szabályokkal folytatódik az X-Faktor

Jövő héten már a táborral tér vissza a tehetségkutató, amelynek szabályai sokkal kegyetlenebbek lettek, mint tavaly.

Tegnap este láthattuk az X-Faktor utolsó válogatóját, ahol jókat röhöghettünk az önjelölt pacsirták próbálkozásain, a továbbiakban már a táborban küzdenek a tehetségek. A szabályok tavalyhoz képest azonban változtak, amelyről Schiwert-Takács László, a műsor kreatív felelős szerkesztője mesélt.

“Most az angol és amerikai mintára több újítást is átveszünk. A következő adásban a mentorok maguk választják majd ki, hogy a saját kategóriájukban ki megy be velük a mentorok házába. Eddig a négyes mentorcsapat közösen választotta ki a 6-6 előadót vagy csapatot. Most bár véleményezhetik a mentortársak produkciókat, de az értük felelős mentor hoz egyedül döntést” – kezdte Schiwert a hvg.hu-nak.

Az is kiderült, hogy egyetlen versenyző sem nyugodhat meg, még akkor sem, ha már egyszer kiválasztották a továbbjutásra. Ugyanis, ha jön valaki, aki nála is jobb, simán kitúrhatja a biztos helyről.

“A négy válogatóból kb. 120 énekes maradt bent, belőlük lesz egy előválogatás, így kb. 50-60 tehetséget hallgatnak meg a mentorok egyéni produkcióval. A jövő szombati adásban a színpadon hat darab szék áll majd.Az adott kategóriában 12-15 előadó énekel és zenél, a mentor meghallgatja a produkciót, és aki tetszik neki, azt leülteti a székre. Aki nem ülhet le, az kiesett. Az a durva csavar benne, hogy ha betelik a hat szék, és még jön olyan előadó, aki tetszik a mentornak, akkor felállíthat bárkit a székről” – részletezte a verseny menetét a kreatív szerkesztő.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik