Belföld

Szociális ételosztásra mentek, de aztán gyorsan előkerült a gázspray és a balta

Vádat emelt az Encsi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik januárban egymásnak estek az egyik polgármesteri hivatal udvarán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint szociális ételkiosztás volt a hivatal udvarán. Az egyik férfi észrevette a hozzá hasonlóan szintén sorban álló haragosát, és a kezében lévő balta nyelével szó nélkül vállba vágta.

A bántalmazott férfi erre úgy reagált, hogy odament az udvaron lévő farakáshoz, felvett egy faágat, és kétszer is fejbe csapta vele a férfit. A baltával verekedést kezdeményező férfi elővett egy gázsprayt, és lefújta vele a haragosát, majd kölcsönösen egymás irányába ütöttek a náluk lévő eszközökkel.

A balhénak a helyszínen lévők vetettek véget. A verekedők közül az egyik férfi nem szenvedett el sérülést, míg a másik könnyebben sérült. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó közérdekű munkabüntetést kért a büntetett előéletű elkövetőkre.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik