„Orosz csicskáknak nincs helye a magyar közéletben” – Orbán Balázs miatt fehér lobogót húzott a MCC zászlórúdjára a Momentum

A liberális párt szerint Orbán Balázsnak távoznia kell a magyar közéletből.

Varsányi Áron, a Momentum szóvivője fehér lobogót húzott az MCC egyik zászlótartórúdjára, ezzel utalva az intézmény vezetőjének, Orbán Balázsnak a múlt heti hazaáruló kijelentésére – írja közleményében a Momentum. Az akcióról videó is készült.

Pont ’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség

– ezt mondta a Mandiner Stratégiai Részleg című műsorában Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója kijelentette, hogy az ukrán elnök belevitte az országát a háborús védekezésbe, területeket vesztettek és emberek haltak meg. „Ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert ’56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna ellenáll az orosz agressziónak.

Erre később Orbán Viktor azt mondta, hogy ez hiba volt.

A Momentum szóvivője szerint ezzel „Orbán Balázs azt mondta, hogy nem kellene a magyaroknak megvédeni a hazát, ha orosz tankok jelennének meg a határon. Mi ezt nem így gondoljuk. Úgyhogy most elhoztam neki a »nemzeti lobogóját«, hogy mindenki láthassa is, hogy mit gondol a haza védelméről Orbán Balázs”. Hozzátette:

Innentől kezdve egyetlen dolga van Orbán Balázs úrnak, az pedig az, hogy hagyja el a közéletet, mert az orosz csicskáknak nincs helye a magyar közéletben.