Bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyészség az eljárást, ami azért indult, mert Magyar Pétert feljelentették szexuális kényszerítés miatt

Valóban megismerkedett a nővel, aki a Tényeknek nyilatkozott, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, ami azután indult, hogy egy magánszemély feljelentést tett Magyar Péterrel szemben szexuális kényszerítés miatt – közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre.

Júliusban egy, a nyilatkozatot csak kitakart arccal vállaló nő, Ádám Laura beszélt a TV2 hírműsorának arról, hogy a Tisza Párt elnöke erőszakoskodott vele. Azt állította, hogy a Tinderen ismerkedett meg a politikussal, akivel egy ötcsillagos hotelban találkozott. Állítása szerint Magyar agresszíven viselkedett vele, „le kellett lökdösnie” magáról, ezt követően a politikus sértegette őt, majd képeket mutatott neki a korábbi hódításairól.

Magyar Péter úgy reagált:

Először azzal hazudják tele a sajtót, hogy fiatalkorúakat zaklattam egy olyan szórakozóhelyen, ahova egyébként 18 év alattiak be sem tehetik a lábukat. (…) Aztán most megfizetnek egy hölgyet, aki előad egy újabb mesét arról, hogy vele is erőszakoskodtam. Amiből megint egy szó sem igaz. Olyan mondatokat adnak a számba, amiket én soha senkinek nem írtam és mondtam. Egy nap után kiderült a hölgyről, hogy fideszes önkormányzati jelölt volt.

A magánszemély feljelentésének alapja az Index július 10-ei cikke volt, de Ádám Laura szavai körbejárták a kormánymédiát.

A cikk idézte a nő közösségi médiában közzétett bejegyzését is, amelyben az érintett azt állította, hogy évekkel ezelőtt «randizott» Magyar Péterrel, aki ennek során agresszíven lépett fel vele szemben. A feljelentő a cikken és a bejegyzésen felül hivatkozott a nő televízióban közzétett azon nyilatkozatára is, miszerint a férfi «szexuális ragadozóként» viselkedett

– mondta Kovács Katalin, hozzátéve, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást a feljelentés után.

Az ügyész elmondta, hogy az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapítható, hogy Magyar Péter és a nő tavaly szeptemberben ismerkedett meg egymással az egyik internetes társkereső oldalon, majd több mint kéthetes üzenetváltás és beszélgetés után együtt töltöttek egy hétvégét egy szállodában.

A közösen használt privát hotelszobában bűncselekmény nem történt, mivel a bűncselekmény jogi tárgya, a közszemérem a társadalomra való veszélyességhez megkívánt módon nem sérült. Mivel a cselekmény nem bűncselekmény, ezért megalapozott gyanú közlésére az eljárásban nem kerülhetett sor

– tette hozzá az ügyész, jelezve, hogy szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja – amit a híradásokból tájékozódó magánszemély fogalmazott meg a feljelentésében – nem merült fel Magyar Péterrel szemben.

Az ügyészség azt is közölte, hogy mivel a nő a büntetőeljárás során a hatóság előtt nem követett el közvádra üldözendő bűncselekményt, vele szemben nem volt helye eljárás megindításának.