Török Gábor: Nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes

A politikai elemző szerint amit a Tisza Párt vezetője a közelgő árvíz kapcsán csinál, „az szinte tankönyvszerűen professzionális".

Bármi is legyen az értékrendünk vagy éppen az érdekünk, nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes

– írja Török Gábor hétfői Facebook-posztjában. A politikai elemző szerint amit a Tisza Párt vezetője a közelgő árvíz kapcsán csinál, „az szinte tankönyvszerűen professzionális, pont olyan, amilyen a Fidesz politikája, kommunikációja volt évtizedeken keresztül”.

Az elemző szerint ebben nincs semmi rendkívüli, sem eredeti, ám minden benne van – stratégia, taktika, munka –, „ami nélkül a politika nem lehet hatékony, sikeres”. Egyúttal megjegyezte, hogy szerinte azt is érdemes figyelni, hogy „mintha a korábbi tanítók oldalán, ezzel párhuzamosan, egyre gyengébb lenne a teljesítmény”.

A tapasztalat hasznos, a rutin veszélyes – mondta ma Orbán Viktor az árvíz elleni védekezésről, de akár a Fidesz politikájára is gondolhatott volna. Talán a tudás kopott meg, talán a rendszer rozsdásodott be, vagy egyszerűen csak az új világot egy új szereplő jobban érti már?

– fogalmazott. Török Gábor szerint az aszimmetrikus politikai erőviszonyok nem változtak meg, „a kormányzati hatalomgyár még mindig a politikai piac messze legnagyobb, domináns szereplője, de az biztos, hogy új helyzet van, amelyet a szűkülő különbséget mutató közvélemény-kutatásoknál is élesebben mutatnak meg azok a posztok, képek, videók, amelyek egymással versenyeznek a figyelemért”.

Kapcsolódó
Árvízvédelem: Magyar Péter hiányolja a katonákat
Orbán Viktorral ellentétben úgy vélte, a helyzet nem komoly, hanem veszélyes.