Magyar Péter: Úgy tűnik, hogy mégsem lesz Vitnyéden migránstábor

A térség országgyűlési képviselője is cáfolta a tervet.

Úgy tűnik, hogy a nyilvánosság és a helyiek tiltakozásának hatására meghátrált a kormány és mégsem lesz Vitnyéden migránstábor

közölte Magyar Péter a Facebookján. A Tisza elnöke szerint kellett pár nap ahhoz, hogy a kormány kitalálja a kommunikációt, de „most már azt hazudják, hogy ez sosem volt tervben”. „Nyilván ezért őriztették rendőrséggel a területet és nyilván ezért tudta mindenki így (még a rendőrség is). Semmi baj skacok, ki fogunk perelni minden előkészítő iratot és ki fog derülni az igazság” – írta Magyar, majd megköszönte a helyiektől kapott információkat.

Pénteken Magyar arról írt, hogy a vitnyédi Csermajornál, a tejipari szakközépiskola területén a katonaság felügyelete mellett 500 fős menekülttábort alakítanak ki. A majorban tervezett táborról a kisalfold.hu és a nyugat.hu is beszámolt.

Kormányoldalról a migránstábor létesítésének tervét előbb Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tagadta, aki egyúttal notórius hazudozónak nevezte Magyart, majd a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár közölte, hogy a majorban azért kezdődtek felújítási munkák, mert a korábban az ott tartózkodó ukránok tönkretették az épületeket.

Az épületekben eddig, jogtalanul, ukrán menekültek tartózkodtak, az épületeket teljesen lelakták, az ingatlanokat tönkretették. Az üzemeltető most ezt hozza helyre

mondta a majorból bejelentkező Gyopáros.