Hat évet kapott a sárvári férfi, aki sanyargatott és rabszolgaként dolgoztatott egy másik férfit

Az áldozat gyakran éhezett, és még tisztálkodni sem tudott.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen hat év fegyházra ítélte Győri Ítélőtábla azt a sárvári férfit, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy másik férfit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a táblabíróság 14 hónappal súlyosította az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék 4 év 10 hónapos határozatát.

A vádlott 2020 nyarán az akarata ellenére elvitte a sárvári házába az áldozatát és arra kényszerítette, hogy gondozza az állatait, s elvégezze a ház körüli munkákat.

Pénzt a sértett férfi mindezért nem kapott. Az áldozat szállása egy lomtárként használt fészer volt néhány koszos, törött bútorral. A hét minden napján dolgoznia kellett, tisztálkodni nem tudott, gyakran éhezett, és a gazda rendszeresen bántalmazta.

A sérült, ápolatlan férfi 2021. március 3-án tudott elmenekülni, másnap – bejelentés alapján – a rendőrök találtak rá. A Győri Ítélőtábla határozatának indokolása szerint a cselekmény súlyosabban, a sértett sanyargatásával elkövetettnek minősül, ezért a büntetést 6 évre súlyosította.