Dömötör Csaba lesz a Fidesz új EP-képviselője

A nőverő botránya miatt lemondott Győrffy Balázs helyett lesz képviselő.

A Fidesz Rogán Antal államtitkárát, Dömötör Csabát jelöli a nőverő botránya miatt lemondott Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére, közölte a Fidesz az MTI-nek küldött közleményében.

A kormánypártoknál azt követően vált szabaddá egy mandátum, hogy Győrffy Balázs lemondott minden tisztségéről és távozott a közéletből, miután egy budapesti szórakozóhelyen tettlegességig fajuló vitába keveredett egy nővel. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást Győrffy ellen, aki az eset után azt írta, „elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem”.

Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselő. Kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.

A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott nemzetközi tanulmányok szakon, a parlament honlapján elérhető életrajza szerint felső fokon beszél angolul és franciául is.

Kapcsolódó
Blikk: Nemesgörzsönyt sokkolta a volt fideszes nőverése
Egykori mentora szerint Győrffy Balázs sose ivott annyit, hogy önkívületi állapotba kerüljön.