Átlátszó: 27 millió dolláros új magángépet használ Mészáros Lőrinc

Több tény is erre utal.

Több tény is arra utal, hogy Mészáros Lőrinc és családja egy új, 9,6 milliárd forintos magángépet használ, írja az Átlátszó.

A lap cikke szerint a milliárdos többször is utazott már az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 privát jettel, amely  2024. június 12-én tette meg az első próbaútját az észak-amerikai kontinensen, Kanadában.

Az akkor még kanadai lajstromjelzéssel (C-GOWO) repülő magángép, további öt próbautat követően, 2024. július 1-jén repült át Bécsbe, az osztrák üzembentartójához, majd onnan pár nappal később Budapestre. Valószínűleg nem véletlen egybeesés, hogy a milliárdos vállalkozó családja által használt helikopter (OE-XWY) épp aznap repült ki Bécsbe a magánrepülőgéphez, majd a két légijármű szinte egyszerre érkezett hazánkba.

A magánrepülőgép első útjai is tovább erősítették a feltételezett kapcsolatot a felcsúti vállalkozó körével. A privát jet hazánkba érkezését követően két nappal ugyanis már a dél-francia Hyėres-be, majd onnan még aznap Mallorca szigetére, Palma di Mallorcába repült. A MarineTraffic hajóútvonal- és tengerianalitika-szolgáltató adatai alapján a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében.

A Mészáros Lőrinc által használt magángép minden jel szerint 2024-es modell, újonnani ára 27 millió dollár, azaz 9,6 milliárd forint. Az éves fenntartási költsége kevéssel 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forint felett jár, áll az Átlátszó cikkében.

Kapcsolódó
G7: Egy rejtélyes magyar vállalkozó papíron tizenötször gazdagabb Mészáros Lőrincnél
Az iratok alapján két vállalatba közel 13,5 ezer milliárd forintnyi vagyont tett be egyedüli részvényesük.