Belföld

Meghalt a kórházban a férfi, akit két éve fejbe lőttek egy kiskunlacházi fogadónál, a főbűnös azt állítja, nem ő lőtt

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a négy férfival szemben, akik meg akarták leckéztetni a riválisukat egy fogadónál. A balhé során egy 41 éves kiskunlacházi férfit fejbe lőttek. A férfi több mint két év kórházi ápolás után meghalt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a lövést leadó férfire tíz év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást, míg a másik három vádlottra két és fél év szabadságvesztést, és három év közügyektől eltiltást indítványoztak.

A vádirat szerint a négy terhelt egyazon család érdekkörébe tartozó férfi, részben rokoni, részben baráti kapcsolat révén. A család és későbbi áldozat is érintett volt kábító hatású szerrel kapcsolatos, a települést érintő üzletben, ami miatt területfelosztási vita alakult ki közöttük.

2022. február 22-én a vádlottak megállapodtak abban, hogy egyikük – akivel beszélőviszonyban volt – a sértett férfit kitalált ürüggyel találkozóra csalja, ahol akár bántalmazásával is, de megleckéztetik. Az esti órákban a beszélgetést vállaló elkövető felhívta a későbbi áldozatot azzal, hogy kifogyott autójából az üzemanyag és nem tud elindulni egy az 51-es út melletti fogadótól; kérte, hogy kannában vigyen neki benzint.

A 41 éves férfi és pár barátja az elkövető kérésének megfelelően megjelent a megjelölt helyszínen, ahol időközben a többi elkövető elrejtőzött az út melletti erdős-fás részen különböző ütlegekkel és gumilövedékes fegyverrel felszerelkezve. Az egyiküknél emellett olyan fegyver is volt, amellyel kis kaliberű, ólomból készült lövedéket is ki lehetett lőni 

Miután a sértett kiszállt az autóból és az őt felhívó vádlott autójához lépett, a többi elkövető előbújva hangos kiabálással a sértett és barátai felé rohant, több lövést is leadva a sértett felé. Az egyik elkövető a futva menekülő férfi után eredt és 2-3 méterről – az ebből a távolságból az élet kioltására alkalmas – ólomlövedékkel töltött fegyverrel fejen lőtte.

Az ügyész elmondta még, hogy a négy terheltből három azt állította, hogy nincs köze a bűncselekményhez, egy pedig azt, hogy a kérdéses időpontban ott sem volt a helyszínen. A lövést leadó férfi azt mondta, hogy nem ő adta le a lövést.

A 41 éves férfit fejbe lövő férfire 10 év fegyházat kértek aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt. A többi elkövetőre két és fél évet kértek  csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik