Belföld

Drogüzlet miatt lövöldözhettek az 51-esen lévő fogadónál, életveszélyben van a fejbe lőtt férfi

police.hu
police.hu

Többfős banda támadt egy társaságra az 51-es főúton egy fogadó előtt szerda éjjel. A bejelentést tevő férfi elmondta, hogy megálltak az autójukkal, amikor hirtelen több férfi ütlegekkel és gumilövedékes pisztollyal támadt rájuk.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az összetűzésben többen is megsérültek, egy 44 éves kiskunlacházi férfi életveszélyes lőtt fejsérülést szenvedett.

A Pest megyei nyomozók mindenre kiterjedő helyszíni szemlét, széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Az így nyert adatok és bizonyítékok alapján kevesebb, mint 24 óra alatt azonosítottak öt embert, akik a bűntény elkövetésének részesei lehettek.

A Pest megyei nyomozók a helyi rendőrökkel és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen  szerda hajnalban vonultak több  ráckevei címre. Tekintettel arra, hogy az elkövetőknél fegyver lehet, az alaposan megszervezett, összehangolt akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is csatlakoztak.

Az ingatlanból három férfit állítottak elő, az 57 éves P. Jenőt, a 37 éves P. Jenőt és 26 éves P. Dávidot. A Pest megyei zsaruk pár órával később még egy emberért mentek. A 36 éves K. Istvánt Dömsödön fogták el, előállították, a bűncselekménnyel őt is meggyanúsították.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az elfogott négy férfi őrizetben van, velük szemben – egyelőre – felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást, már kezdeményezték is a letartóztatásukat. Egy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Frissítünk! 16:22

A Budapest Környéki Törvényszék később azt közölte, hogy kábítószerrel összefüggő üzletek miatt állt szemben egymással a gyanúsítottak egy része és a sértett. Az egyik terhelt a járműve kiürült üzemanyagtartályra hivatkozva  kért segítséget az áldozattól, azonban a helyszínre érve a férfit és az ismerőseit lövések fogadták.

A legidősebb gyanúsított az édesapja két fiatalabbnak. Kábítószerrel összefüggő üzletek és konfliktusok miatt már korábban többször megfenyegették az áldozatukat. A negyedik terhelt pedig régi ismerőse a többi terheltnek, azonban velük ellentétben ő jó kapcsolatot ápol a kiskunlacházi férfivel.

Éppen ezért kereste föl telefonon a társai kérésére azzal, hogy kifogyott a benzin a kocsijából. A 44 éves férfi épp szórakozni indult volna a barátaival, de előbb még elmentek üzemanyagot szerezni. Miután egy kannát megtöltöttek benzinnel, a gyanúsítottal megbeszélt hely felé vették az irányt.

Amikor megérkeztek, a legidősebb gyanúsított és a fiai lő- és más fegyverekkel, kiabálva megtámadták őket, lövéseket adtak le, ezért a célba vett személyek futva, illetve kocsival próbáltak menekülni. Ekkor érte találat a kiskunlacházi férfit. Amikor ismerősei visszatértek hozzá és értesítették a hatóságot, a gyanúsítottak már elhagyták a helyszínt. A fejbe lőtt férfi jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a gyanúsítottakat. A  gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik