Megerőszakolt két kamasz egy 15 éves lányt, Zádorfalván

A lány hazafelé tartott, amikor a két fiú behúzta őt egy elhagyatott pinceházba. Bűnügyi felügyeletbe került a 15 és 17 éves fiú.

Megerőszakolt egy 17 éves és egy 15 éves fiú egy 15 éves lányt, múlt csütörtökön, Zádorfalván.

Homa-Hajdu Eszter Júlia, a Miskolci Törvényszék szóvivője, az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság négy hónapra elrendelte a két fiatalkorú gyanúsított nyomkövetős, bűnügyi felügyeletét, azzal, hogy engedély nélkül nem hagyhatják el a lakhelyüket.

A nyomozás adatai szerint a 15 éves lány hazafelé tartott a biciklijével, amikor leszólította őt három falubeli fiatal. A beszélgetés során a két gyanúsított megkérte a lányt, hogy menjen velük, mert mondani akarnak neki valamit.

A tinilány elkezdte követni őket, és, amint egy külterületi részhez értek, a két gyanúsított behúzta őt az út mellett található, kétszintes, elhagyatott pinceházba, ahol mindketten, erőszakkal, szexuális cselekményt végeztek vele, majd megfenyegették a lányt, hogy erről senkinek se beszéljen.

A gyanúsítottak cselekménye minősített szexuális erőszak bűntettének is minősülhet, bizonyítottság esetén. Ennek pedig olyan magas a büntetési tétele, hogy tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől.

A bíróság álláspontja szerint az is feltehető, hogy a gyanúsítottak, a bizonyítási eszközök elrejtésével vagy a sértett és a tanúk befolyásolásával, megnehezítenék a bizonyítási eljárást. A bíróság, mindezeket mérlegelve, négy hónapra elrendelte a két fiatalkorú gyanúsított nyomkövetős, bűnügyi felügyeletét. A végzés végleges.