A rendőrség nem árulja el, hány szabolcsi polgármesteri hivatalt törtek fel az elmúlt napokban

Az eddig ismertté vált három esetnél jóval több lehet a betörések valódi száma.

Hiába kérdeztük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, nem árulják el, hogy a vármegye déli területein hány polgármesteri hivatalba törtek be az elmúlt két hétben.

A hatóság „a nyomozás érdekeire” hivatkozva közölte, nem ad részletes tájékoztatást a bűncselekmény-sorozatról.

A megyei főkapitányságnak küldött levélben azt kértük, hogy pontosítsák az önkormányzatok feltöréséről beérkezett információkat, de csupán annyit írtak, hogy „több településen történt több rendbeli betörés”, amelyekkel kapcsolatban „lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt” folytatnak nyomozást.

A 24.hu szerdán írta meg, hogy három településen történt betörés a polgármesteri hivatalokban, ám az azóta beérkezett hírek szerint az esetek száma ennél több, 5-6 is lehet.

Nyírbogát, Geszteréd és Terem esetében a helyi vezetők már megerősítették, hogy bűncselekmény történt. Elsőként a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Simon Miklós felesége jelentette be Facebook-oldalán a nyírbogáti esetet. A kirabolt önkormányzatot ugyanis a kormánypárti politikus felesége, Rizsák Ildikó vezeti. Az eddig ismertté vált betörések Simon körzetében történtek.