Lelakatolták a Péterfy kórház főbejáratát az újságírók előtt, amikor Magyar Péterrel bementek volna

A Tisza Párt közleménye szerint embertelen körülmények uralkodnak az intézményben.

Szerdán a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban folytatta bejárását Magyar Péter, ahová több lap és tévé riportere is vele tartott. Vagyis csak vele tartottak volna, ugyanis az újságírókat előbb kitessékelték az épületből, majd egy vaslánccal zárták le a főbejáratot, számolt be róla az ATV.

Hozzátették: több beteg sem tudott emiatt bejutni az intézménybe.

Magyar Péter közleményében ezt úgy kommentálta, hogy „ felsőbb politikai utasításra megtiltották a független sajtó belépését az intézménybe és fényes nappal a Pintér Sándor belügyminiszter köreihez köthető biztonsági cég vaslánccal és lakattal lezárta a kórház főbejáratát, hogy se a sajtó, se a betegek ne juthassanak be az intézménybe.

Hozzátette,

eközben a kormány egészségügyi államtitkára propaganda bejárást szervezett a magyar sajtónak az egyetlen olyan intézménybe, ahol nagyjából klimatizáltak a kórtermek.

A Tisza Párt elnöke beszámolójában azt írta, a Péterfy Kórházban embertelen körülmények, dél körül 38,4 fok, szappan és fertőtlenítőszer nélküli mosdók, megfélemlített, végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozók jellemezték a látogatását.

A Tisza Párt ezek miatt követeli Pintér Sándor belügyminiszter és Takács Péter egészségügyi államtitkár azonnali leváltását és a szükséges plusz források biztosítását az egészségügy területére.