Öt-hatszorosára emelte az új miniszter Baán László ligetes fizetését

A miniszteri biztosi pénze több lesz mint 2 millió.

Baán László fizetése péntektől kilő. A Hvg.hu írta meg, hogy az új kulturális miniszter helyettes államtitkári díjazást adományozott neki.

A Szépművészeti Múzeum főigazgatója különböző elnevezésekkel több mint tíz éve felügyeli a Liget Budapest Programot, legutóbb 2022-ben nevezte ki miniszteri biztossá Csák János akkori kulturális miniszter „a Liget Budapest projekt, valamint a Liget Budapest projekt részét képező beruházásokkal összefüggő szakmai tartalomfejlesztése felügyeletével kapcsolatos feladatok ellátására”. Az akkori utasítás szerint ezért eddig havi bruttó 373 000 forint összegű díjazásra és juttatásokra volt jogosult.

Az új miniszter, Hankó Balázs a jelek szerint ezt kevesellte, mert a csütörtök esti Hivatalos Értesítőben megjelent új utasítás a biztosok többségéhez hasonlóan péntektől kezdve helyettes államtitkári díjazást állapított meg, amit jogszabály pontosan nem határoz meg, de a legutóbbi miniszteri és államtitkári fizetésemelések alapján valószínű, hogy ez is több havi 2 milliónál.

Baán Lászlót egyébként nemrég nevezték ki újabb öt évre a Szépművészeti Múzeum élére, az ottani fizetése független attól, amit miniszteri biztosként kap.