Belföld

Mindenképp ölni akart a haragosa barátjára baltával támadó férfi, hat évet kértek rá

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azt a szolnoki férfit, aki február végén baltával támadt a haragosa barátjára Tiszaföldvárom.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év börtönt és hat év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta, még, hogy a férfi tagadta az elkövetést, de érdemi védekezést nem terjesztett elő, s inkább csak a felelősségét vitatta.

A vádirat szerint a férfi a haragosa barátját akarta megölni, de helyette egy ott lévő másik férfire támadt. A férfi az ominózus nap kocsival megjelent egy ismerősével a haragosa barátjának tiszaföldvári házánál, majd balhézni kezdett az ott lévő két férfivel. A zajra felébredt a terhelt haragosának a barátja is, aki lekiabált az erkélyről, és elküldte a hívatlan látogatókat az ingatlanáról..

A férfi először a gépjárművel elindult a helyszínről, azonban pár méter múlva kiszállt és magához vett egy baltát. Ezt követően a szerszámmal bement a nyitott kapun, és az udvaron álló sértettre támadt, aki pár lépést hátrált. Ekkor a támadó elkapta őt az egyik kezével, s megpróbálta fejbe vágni a baltával. A megtámadott férfi el tudott fordulni az ütés elől, így a balta a vállát vágta meg.

Ezután a ház felé menekült, de a vádlott kergetni kezdte az ütésre emelt baltával. A menekülő férfi felkapott egy ott lévő lapátot, hogy azzal védje magát. A jelenlévő másik férfi is próbálta a támadót megállítani, mire az dühösen távozott az ingatlanról.

A vádlott a cselekményt követően többször is felhívta telefonon a haragosa barátját, és indulatosan több alkalommal ismételgette, hogy a sértett ütőerét akarta elvágni, őt akarta megölni, miközben helyébe a haragosa barátját képzelte.

– közölte az ügyész.

Az ügyészség hat év börtönt kért a letartóztatásban lévő férfire előkészítő ülésen történő beismerős esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik