A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: A békemissziótól azt várják, hogy másnap majd nem lőnek

Von der Leyen a mi alkalmazottunk

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Harmatgyenge az a teljesítmény, amit az Európai Bizottság letett az asztalra az elmúlt öt évben, ezért nem támogatta Orbán Viktor Ursula von der Leyen újraválasztását.

A miniszterelnök kijelentette, az európai ipar hanyatlik, a migrációt nem sikerült megoldani, a zöld átmenet megbukott.

Von der Leyen nem a politikai ellenfelünk, a mi alkalmazottunk, az öné is, lehet, hogy nem tud róla, de rajtam keresztül az öné is. A feladata az, hogy a miniszterelnökök által felvázolt irányvonalat hajtsa végre. Mivel a fizetését a tagállamoktól kapja, ő egy függelmi viszonyban van. A probléma az, hogy a miniszterelnökök hagyták, hogy csinálja tovább, amit eddig

– jelentette ki.

Egy főtitkárszerűségről beszélünk Orbán szerint, de jobbat kellett volna találni.

Az Európai Parlamenttel kapcsolatban elmondta, vannak olyan jogai, amelyek emlékeztetnek a nemzeti parlament jogaira, de a dolog lényege, hogy Von der Leyennek azt kell tennie, amit a miniszterelnökök akarnak.

A következő változás a nemzeti választásokon érhetők el, például szeptemberben Ausztriában, és Németországban a tartományi választásokon.

Azt reméli Orbán, hogy a miniszterelnökök köre megváltozik, és így jobb utasításokat tudnak majd adni, valamint jobbak lesznek a számonkérésben is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik