Belföld

Megtiltották a home office-t Lázár János minisztériumában és a tárca alá tartozó összes cégnél

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Miniszter úr döntése értelmében az ÉKM tulajdonosi jogkörébe tartozó gazdasági társaságoknál és azok többségi tulajdonában álló gazdasági társaságainál az otthoni munkavégzés (home office, távmunka) nem engedélyezett.

Ez áll abban a Telexhez eljutott, július 3-án kelt levélben, amiben dr. Bartal Tamás közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elrendeli, hogy a címzettek intézkedjenek a tilalom érvényesítése érdekében.

A lap megkereste az Építési és Közlekedési Minisztériumot is, ahonnan megerősítették, hogy sem a minisztériumban, sem pedig a minisztériumhoz tartozó intézményekben nem engedélyezett a home office.

A magas színvonalú, egységes követelményeknek megfelelő munkavégzés érdekében az ÉKM egyetlen munkavállalója esetében sem támogatja az otthoni munkavégzést

– írták a válaszban.

Arról a 24.hu számolt be elsőként, hogy a szintén az ÉKM-hez tartozó MÁV–Volán-csoportnál már július 1-től nem dolgozhatnak otthonról a munkavállalók. A jelek szerint ezt Lázár János most minden, a tárcához tartozó cégre kiterjesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik