Belföld

Magyar Péter: Orbán Brüsszelben, Gyurcsány itthon kezdett újabb ámokfutásba

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az utóbbi napokban Orbán Viktor Brüsszelben, Gyurcsány Ferenc pedig itthon kezdett újabb ámokfutásba

– írja Magyar Péter a Tisza Párt MTI-n közzétett közleményében. A közleményben Magyar úgy fogalmaz: „Orbán Viktor a legszorosabb szövetségeseivel is szembe menve ismét egyedül maradt az uniós csúcson és úgy tűnik a Fidesz európai parlamenti képviselőivel sem akar senki együtt dolgozni Brüsszelben”. Hozzátette: a hagyományoktól eltérően az Európai Bizottság elnöke sem jön Budapestre a magyar uniós elnökség kezdetén és az Európai Parlament sem fogadja a magyar miniszterelnököt.

Eközben Gyurcsány Ferenc ahelyett, hogy elismerte volna a felelősségét a magyar ellenzék túszul ejtésében és az orbáni kétharmadokban, inkább a magyar választók június 9-i világos döntését támadta és egyértelművé tette, hogy jelenlétével 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását.

– fogalmazott. Magyar szerint a fentiek alapján kiderült, hogy pártjának „történelmi felelőssége van abban, hogy éljen az egyértelmű választói felhatalmazással és a szükséges munkát elvégezve, mielőbb készen álljon arra, hogy hazánkat visszavezesse az európai fősodorba és itthon olyan alternatívát kínáljon minden magyar ember számára, amellyel képesek leszünk visszavenni a hazánkat és békés, modern, európai és élhető Magyarországot építeni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik