Belföld

Kovács Gergely szerint a fideszesek megnyirbálnák a jogköreit a sietve összehívott hegyvidéki testületi ülésen

Nagy Szabolcs / 24.hu
Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvénye a budapesti Gödör klubban 2024 június 9-én.
Nagy Szabolcs / 24.hu
Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvénye a budapesti Gödör klubban 2024 június 9-én.

Testületi ülést hívott össze a XII. kerület – egyelőre – fideszes többségű közgyűlése szerdára, írta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) elnöke, a Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármestere Facebookon, állítása szerint azért, hogy gyorsan még megszavazzák a számunkra legfontosabb döntéseket, mielőtt lejárna a mandátumuk. Az önkormányzat honlapja szerint 27 napirendi pont lesz a gyűlésen.

Kovács szerint a fideszes képviselők többek közt módosítani tervezik a kerületi építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Továbbá „megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket”, valamint „elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak” – írta a megválasztott polgármester, hozzátéve, hogy „még ezek csodálkoztak, hogy elveszítették a választást”.

Az előterjesztéseket böngészve azok között valóban szerepel egy, a „képviselő-testület átruházott hatásköreivel kapcsolatos” beadvány, ami azt írja, hogy a szervezeti és működési szabályzatban felsorolt feladatkörök, amelyek korábban a polgármesternek, jegyzőnek vagy bizottságoknak lettek delegálva, október elsejével kerüljenek vissza a képviselő-testülethez.

Kovács Gergely a választáson a fideszes Fonti Krisztinát győzte le, aki azután próbálkozott a polgármesteri szék megszerzésével, hogy a budai kerületet 2006 óta vezető kormánypárti Pokorni Zoltán nem indult újra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik