A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Óriási előnnyel vezet “a csepeli Magyar Péter”

24.hu
24.hu

Németh Szilárd a kampányhajrában „a csepeli Magyar Péternek” titulálta a XXI. kerületi polgármestert, Borbély Lénárdot, aki korábban a Fidesz politikusa volt, ám a csepeli fideszes belharcok következtében függetlenként indul, egész pontosan a Borbély Lénárd Csapata nevű szervezet színeiben. Nos, Borbély 11,43 százalékos feldolgozottságnál hatalmas előnnyel vezet: 68,9 százalékon áll, fideszes kihívója, Dudás Zoltán pedig mindössze a harmadik 9,62 százalékkal, őt még az ellenzéki jelölt, Dukán András Ferenc is simán előzi (19,05%).

Vannak már eredmények a XVI. kerületből is, ott is újrázhat a jelenlegi polgármester, Kovács Péter (Fidesz-KDNP), aki 22,58%-os feldolgozottságnál csaknem húsz százalékot ver a második helyezett Csizmazia Ferencre, az összellenzéki jelöltre, itt még egy kerületi egyesület és a Mi Hazánk jelöltje van versenyben, egyszámjegyű eredménnyel.

Végül Kispesten is a jelenlegi polgármester, Gajda Péter vezet 10 százalék feletti feldolgozottságnál: az MSZP – DK – LMP – Zöldek – Párbeszéd- ZÖLDEK – Momentum jelöltje húsz százalékot ver fideszes kihívójára, Dódity Gabriella előtt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik