Belföld

Elállt a Szilágyi Liliána ellen indított pertől az édesapja, Szilágyi Zoltán

A jelek szerint végleg pont került a Szilágyi Liliána és édesapja, Szilágyi Zoltán közötti jogi csatározás végére. A Blikk információi szerint Szilágyi Zoltán a második, lánya ellen indított pertől is elállt.

Az egykori úszónő 2021 utolsó napjaiban állt a nyilvánosság elé azzal, hogy édesapja korábban testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. A nyilatkozat után több különböző vizsgálat indult többek mellett az úszószövetségben is, miközben Szilágyi Liliána további vádakkal állt elő.

Szilágyi Zoltán a történtek hatására két pert is indított a lánya ellen: egyet becsületsértés, egyet pedig becsületsértés és kegyeletsértés miatt. Ezeket addig felfüggesztették, ameddig a rendőrség vizsgálta Szilágyi Liliána kijelenté­seit, de a nyomozást decemberben – elévülésre hivatkozva – befejezték, így folytatódhattak az édesapa által indított perek. Ahogy a Blikk emlékeztet, az első feljelentést közvetlenül Szilágyi Liliána első megnyilatkozása után tette az apja, ebben az ügyben viszont már korábban született egy elsőfokú, megszüntető végzés, mivel Szilágyi Zoltán nem jelent meg az egyik tárgyaláson. A második eljárást a sportolónő egyik interjúja miatt indította az édesapa, de mint kiderült, nemrég ennek az ügynek is vége lett: Szilágyi Zoltán az április 30-i tárgyaláson ejtette a vádat, ami azt jelenti, hogy megszűnik az eljárás. Hogy miért döntött így, arról nincsenek információk, a Blikk szerint viszont nem azért döntött így, mert elfogadja lánya szavait.

A lappal Szilágyi Liliána ügyvédje azt közölte, hogy ügyfele jelenleg Mexikóban él, így aligha erőlteti tovább a jogi lépéseket édesapjával szemben.

Kapcsolódó
Szilágyi Liliána: Sajnos itthon egy elnyomáson alapuló rendszer működik az úszásban
Edzői között akadtak olyanok, aki nem félelemkeltéssel motiválták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik