Sport

Szilágyi Liliána egy családi nyaraláson öngyilkos akart lenni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szilágyi Liliána elárulta, egy 2015-ös családi nyaraláson öngyilkos akart lenni.

Az úszónő pár napja arról vallott, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazta.

Kapcsolódó
Szilágyi Liliána: Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan
A magyar úszónő hosszú posztban írta le, miket élt át gyermekként.

Szilágyi Zoltán lánya állításaira egy levélben válaszolt, amiben többek között azt írta, aki ismeri mindkettőjüket, az tudja, mi az igazság.

Kapcsolódó
Megszólalt Szilágyi Liliána édesapja
Szilágyi Zoltán arra kéri lányát, viselje édesanyja nevét.

Később megszólalt az ügyben Szilágyi Liliána húga, Gerda is, aki védelmébe vette az édesapját, és hazugnak nevezte a testvérét.

Kapcsolódó

Szilágyi Liliána vasárnap a Hír TV Magánterület című műsorában újabb részleteket árult el, a gyerekkorából például azt mesélte, hogy folyamatosan rettegnie kellett, hogy mikor robban ki veszekedés, vagy mikor éri bántalmazás.

Azt is hozzátette, 20 éves koráig nem dönthetett semmiről, és 2015-ben egy izraeli nyaralás alkalmával annyira besokallt, hogy az utolsó napon megfordult a fejében, hogy öngyilkos lesz.

Levittem a tengerpartra a nagyapámtól örökölt kiskést, és azt mondtam, hogy nem megy tovább. Itt a tenger mellett, én nekem elég volt, kiszállok. És csak ültem ott, teljesen egyedül, és valami belső hang azt mondta, hogy nincs vesztenivalóm, és most, akárhogy, de el fogok jönni

– idézte Szilágyit a Telex.

Végül egy évvel később hagyta ott édesapját. A riói olimpia után szeretett volna leállni az úszással, érzelmileg labilis volt, majd jött egy amerikai lehetőség, amiről egy interjúban azt mondta, az volt a nagybetűs menekülés minden elől.

Kapcsolódó
Szilágyi Liliána: El kellett fogadnom, ha ezt kimondom, onnan nincs visszaút
Nem kis bátorságra vallott, amikor a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó bevallotta, jó ideje bulimiával küzdött. Nagyinterjú a lázadásról, a csokis croissant-ról, az önismeretről és az Instagramra feltöltött képekről.

A célja az, hogy megbocsásson az apjának, de nem akar bosszúhadjáratot folytatni, viszont 12 éves korában elhatározta, hogy amint felkészültnek érzi magát, akkor beszélni fog arról, amit átélt.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik