Belföld

Kocsis Máté szerint a Fico elleni támadás tanulsága, hogy Magyarországon is szabályozni kell a kommenteket

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Át kell gondolni, hogy jogilag hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést, mondta el Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Inforádiónak adott interjújában. 

Kocsis erről a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadás tanulságaként beszélt. Szerinte ugyanez volt a célja Magyarországon a szélsőbaloldali antifa támadásoknak is: a politikai ellenfél megsemmisítése.

Arról beszélt, a médiának is el kell gondolkodnia, hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket.

A jogalkotásnak a következő időszakban el kell azon gondolkodnia, hogy ezt a véres kommentszekciót miként lehet egy kicsit kordában tartani. Ez olyan fokon elfajult, hogy Szlovákiában most a történtekig vezetett. Magyarországon pedig ez a verbális erőszak, a virtuális térben zajló polgárháború mindenképpen megfékezendő

– mondta. Kocsis ezután az újságokat kezdte hibáztatni.

Személyesen is okolok nagyon sok magyarországi, baloldali médiumot is, akik egyébként mesterfokon űzik a gyűlöletkeltést, az indulatkeltést, az elfogult közléseket, a mások megbélyegzését. Ide értve a Telexet, a HVG-t, a 444-et. És még hosszan sorolhatnám

– tette hozzá. Szerinte a lapoknak kell, hogy legyen felelősségük, hogy életellenes kommentek jelennek meg a felületeiken, és azokat nem moderálják.

Lehet, hogy utólag, 24 óra után törlik, csak ha valakinek van esze és mértékadó médium, akkor eleve nem ad ennek teret, és nem akkor törli, amikor első indulatból mindenki kiírt magából minden mocskosságot. Ez a felelősség ma nem létezik, és szerintem létre kell hozni.

– mondta. Kocsis nem tudja, mikor nyújtanak be erről törvényjavaslatot, de reméli, hogy hamar, mert

Az internetes hangnem, ahogy az emberek egymáshoz viszonyulnak, elért arra a kritikus pontra, ahol az államnak be kell avatkoznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik