Belföld

Bayer Zsolt: A Fideszben nagyjából tíz éve tudták, Magyar Péter hogy bánt a feleségével

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szerinte nyilvánvaló, hogy Varga Judit minden állítását bizonyítani tudja.

A takonygerincű

címmel közölt véleménycikket a Magyar Nemzetben Bayer Zsolt, aki szerint a felét sem írhatta le annak, amit szíve szerint írt volna

erről… erről a nem is tudom, micsodáról.

A publicista egyrészt elemezte Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvételét volt feleségével, Varga Judittal, illetve írásában hosszan idézte az exminiszter első és második reakcióját. Varga Judit mindkettőben kapcsolati erőszakról írt. Az elsőben jelezte azt is, büszke rá, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett és arra, hogy a Fidesz tagja. A másodikban azt, hogy Magyar Péter rá akarta venni, mondja azt, nem történt semmilyen házastársi erőszak. Magyar Péter ezt rágalmazásnak nevezte, de  Bayer szerint nyilvánvaló, hogy Varga Judit minden állítását bizonyítani tudja.

A pártalapító Bayer Zsolt esetében ezúttal fontos szerepet kap a Fidesz-tagság. Azt írja ugyanis, számukra régóta nem kérdéses, hogy Varga Judit terrorban élt.

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével, s azt is, hogy ez a dupla nulla sohasem bocsátja meg, hogy nem lett belőle senki, míg a felesége vitte valamire.

Varga Judit tíz éve még politikai tanácsadó volt az Európai Parlamentben. Bayer Zsolt írása ugyanakkor felveti azt a kérdést, hogy hazatérése után, miután

  • 2018-ban uniós kapcsolatokért felelős államtitkár lett,
  • 2019-től pedig igazságügyi miniszter

volt, miért nem biztosítottak számára komolyabb védelmet.

Frissítünk!

Orbán végzeteként ír Magyarról a Politico

Ritkán látott kiállás a fojtogató orbáni rezsim ellen. Így jellemezte a Politico Magyar Péter megjelenését a magyar közéletben, amikor beszámolt a Varga Judit volt férje által közzétett hangfelvételről, ami „magasszintű korrupciót sejtet”, és „látszólag egy korrupciós botrányban teszi érintetté Orbán belső körét”, idézi a lapot az rtl.hu.

A Politico „Orbán új nemeziseként” említette Magyar Pétert, aki eddig leginkább arról volt ismert, hogy Varga Judit férje volt. A párost gyakran példacsaládként mutatták be a magazinok. A lap szerint Orbán Viktor „egyik sztárprotezsáltját veszítette el”, a volt  igazságügyi miniszter visszavonulásával párhuzamosan azonban előkerült exférje, „mint egy szálka Orbán szemében”.

Bayer publicisztikája után az is kérdéses, hogy Magyar Péter az immár 10 éves fideszes közutálat ellenére miként lehetett 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatája, 2019-től a Diákhitel Központ vezérigazgatója 2022-ig, miként maradhatott a válás után is a NER kötelékében.

Kapcsolódó
Magyar Péter: A NER-ből kiszállni talán még nehezebb, mint bekerülni. Nekem, úgy gondolom, most sikerült
Hogyan került a Fidesz közelébe, ha aggályai voltak, miért nem próbált meg előbb szakítani a hatalmon lévőkkel, miért vett meg nemrég egy tanácsadócéget, és mi most a véleménye a miniszterelnökről? Portré a politikai pályára készülő Magyar Péterről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik