Belföld

A kormány semmitmondó választ adott arra, kivizsgálták-e, hogy Vargát miniszterként bántalmazta a férje

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A kormánynak Varga Judit állítására, hogy a volt férje bántalmazta, eddig csupán az a válasza, hogy az ilyesminek „semmi köze a közélethez”.

Varga Judit reggel arról írt Facebook-oldalán, hogy házasságuk során Magyar Péter verbálisan és fizikailag is bántalmazta. A volt igazságügyi miniszter állítása szerint azután döntött a válás mellett, hogy a férfi ordibált vele, és könyveket hajított neki egy veszekedés során, illetve arról is írt, hogy Magyar „minden régi trükköt és módszert bevetett, amivel a kapcsolati erőszak hullámvasútjára azelőtt mindig sikeresen visszaültetett”.

Varga a bejegyzésével a Magyar által kedden nyilvánosságra hozott hangfelvételre reagált, amit volt férje titokban vett fel, és amin a volt miniszter arról beszél Rogán Antallal kapcsolatban, hogy „kihúzatták magukat” a Schadl-ügy vádiratából.

A Telex kérdéseket tett fel a Kormányzati Tájékoztatási Központnak (KTK) a Varga által felhozott bántalmazással kapcsolatban:

  • Varga Judit keddi Facebook-posztja alapján bántalmazó kapcsolatban élt Magyar Péterrel. Tudott-e erről a kormány?
  • Nem gondolják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha egy regnáló minisztert bántalmaz a házastársa?
  • Felderítették ezt az ügyet?
  • Ha igen, mire jutottak?
  • Ha a kormány vagy bármelyik tagja tudott az ügyről, miért nem biztatták Varga Juditot, hogy forduljon a rendőrséghez?

A KTK szűkszavú válaszában azt írta, hogy a kormány álláspontját Gulyás Gergely Miniszterelnökségért felelős miniszter már ismertette a kormány Facebook-oldalára kitett videóban. Gulyás kedden váratlanul visszatért a műtét utáni lábadozásból, hogy reagáljon Magyar Péter állításaira. Gulyás azonban a videóban

Varga bejegyzésére csak annyiban utal, hogy „egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez”, egy ponton pedig terrorizált feleségként hivatkozik rá, ami nehezen értékelhető a lap által feltett kérdésekre adott teljes körű válaszként.

Arra, hogy Varga fizikai és verbális agresszióval is vádolta, Magyar úgy reagált, hogy a volt igazságügy miniszter állításai nem igazak, rágalmazásnak minősülnek.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Az ügyészségnek meg kell hallgatnia a miniszterelnököt
Magyar Péter eset hatra tüntetést hirdetett a Legfőbb Ügyészség épülete elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik