Belföld

Terror, szexuális erőszak, kizsákmányolás a börtönben: vádemelés a társukat megkínzó rabok ellen

MTI / Komka Péter
MTI / Komka Péter

Három, rabtársukat rettegésben tartó letartóztatott ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós közleményében azt írta: az elkövetők és a sértett 2020 nyarán egy zárkában voltak a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A legidősebb vádlott fenyegetésekkel és erőszakkal különféle feladatok elvégzésére – egyebek mellett kávéfőzésre, a zárka takarítására, az ő zoknijának, cipőjének felhúzására, törölközővel legyezésére – kényszerítette egyik cellatársát.

A terrorizált férfi levesének kivételével minden ételét elvette, előfordult, hogy egy sámlira térdepeltette, két kezével két félliteres palack tartására utasította, ha pedig nem volt megelégedve a feladat teljesítésével, ököllel verte meg az ételmegvonás miatt legyengült áldozatát.

A vádirat alapján a kényszerítések, fenyegetések és bántalmazások miatt megtört sértettet az elsőrendű vádlott és két társa többször szexuális cselekményekre is rávette. Ezért kényszerítéssel, aljas célból elkövetett súlyos testi sértés kísérletével és – társaival együtt – szexuális erőszakkal vádolják.

Az ügyészség beismerésük, illetve tárgyaláshoz való jogukról lemondásuk esetén a többszörös visszaeső elsőrendű vádlottra 13 év, míg tettestársaira 6, illetve 5 év szabadságvesztés kiszabását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik