Belföld

Lemondott Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt éléről

Döme Zsuzsanna is követi, mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség.

Azok után, hogy vasárnap a Kétfarkú Kutya Párt bejelentette, hogy Kovács Gergely pártelnök a belső viták nyomán mégsem indul a polgármesteri posztért a XII. kerületben, a 24.hu úgy értesült, hogy Kovács zárt körben közölte: Döme Zsuzsanna társelnökkel, ferencvárosi alpolgármesterrel együtt lemondanak a párt vezetéséről. Egy zárt Facebook-csoportban Kovács a döntést azzal indokolta, teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség. Számára ez derült ki abból, hogy a tagság nem támogatta a részvételét a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson.

Kovács időközben a Telexnek megerősítette, hogy Dömével együtt lemondanak a társelnöki pozícióról.

A vita tárgya az volt, hogy Kovács úgy látta, az előválasztás jó lehetőség arra, hogy polgármester legyen a XII. kerületben, és kutyapártos legyen a testületben a képviselők fele, a tagság azonban nem értett vele egyet. „Annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – tudatta a döntést a hegyvidéki szervezet.

Az erről szóló belső vita elmérgesedett, Kovács egyenesen „habzó szájú üvöltözésről” írt a lemondását bejelentő bejegyzésében.

A Kétfarkú Kutya Párt – bár Karácsony Gergelynek nem állít kihívót –, önálló listával indulna az önkormányzati választáson a fővárosban, ahol a kormánytöbbség által megváltoztatott szabályok alapján ehhez három polgármesterjelölt is elegendő. A Belvárosban a párt már korábban kifarolt Juhász Péter mögül, aki végül a Momentum támogatásával indul. Kovács akkor így indokolta a döntést: „A kampány elején azt kértük (…), hogyha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé”.

Az EP-választáson a Kutya Párt listáját Le Marietta vezeti, mögötte a Tanítanék Mozgalom pedagógusi állásából a polgári engedetlenségben való részvétele miatt elbocsátott alapítója, Törley Katalin áll a második helyen. A közvélemény-kutatások az utóbbi időben rendre a parlamenti küszöb fölé mérik a 2022-es országgyűlési választáson még csak 3,27 százalékot szerző MKKP-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik