Belföld

Mégsem lesz a Kétfarkú Kutya Párt polgármesterjelöltje Juhász Péter

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kifarolt a Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül a budapesti V. kerületben, miután a Momentum bejelentette, hogy visszaléptetik a saját belvárosi jelöltjüket, Kerpel-Fronius Gábor jelenlegi főpolgármester-helyettest, és helyette inkább Juhászt támogatják a polgármesteri cím elnyerésében.

A Telex azt írta, a párt erről a hétvégi küldöttgyűlésén szavazott. Kovács Gergely, a párt társelnöke a lapnak úgy fogalmazott: „A kampány elején azt kértük a Juhitól, hogy ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé”.

Ebben a helyzetben a pártvezető szerint az tűnik a legjobb megoldásnak, ha Juhász független jelöltként folytatja. Kovács szerint

nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük, hiszen együtt kell kampányolniuk a következő hónapokban.

A Magyar Hang megkereste Juhász Pétert, aki azt mondta, hogy beszélt Kováccsal, de de a döntés okait szerinte az MKKP-tól kell kérdezni.

Először én is csak pletykákat hallottam, hivatalos értesítésre már nem is számítok.

Juhász hozzátette, hogy „röhögött rajta”, mert ilyet még nem látott, de neki az kényelmesebb, ha nem lesz rajta a Kutya Párt listáján, mert olyan szabályokat kellett volna elfogadnia, hogy nem fotózkodhat olyanokkal, akik politizálnak, így viszont – jegyezte meg – viszonylag nehéz lenne végigcsinálni egy kampányt, például nem csinálhatna közös videót Csárdi Antallal, a kerület LMP-s országgyűlési képviselőjével. Elmondta ugyanakkor, hogy nincsenek ellenérzései, elfogadja a döntést, és hálás, hogy korábban mögé állt az MKKP, beindítva az indulási folyamatát.

A nemrég átírt választási szabályok szerint fővárosi listát az a párt állíthat, amelyiknek legalább három kerületben van polgármesterjelöltje, vagy főpolgármester-jelöltet indít. A pártnak Juhász Péteren túl két kerületben volt polgármesterjelöltje:

  • Kovács Gergely Hegyvidéken,
  • Nagy Dávid pedig Újpesten indul.

Most úgy látszik, Juhász helyett inkább az I. kerületben indítanak polgármesterjelöltet Nánásiné Abonyi Gyöngyi személyében. Ő az eredeti tervek szerint pusztán képviselőjelölt lett volna.

Juhászon kívül a Belvárosban, ahol a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter a polgármester, jelenleg két ellenzéki jelölt van: az ellenzék helyi frakcióvezetője, Kovács Alex Gábor és a Mi Hazánk jelöltje, Szikora István.

Juhász jelölését a Kétfarkú Kutya Párt decemberben jelentette be. Az akkori közlés szerint az indulás szándékával Juhász kereste meg a pártot, ők pedig szívesen támogatták ebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik