Belföld

Sokkal enyhébb büntetést kapott a Parkinson-kóros apját meggyilkoló férfi

Az életfogytiglanról 18 év fegyházra mérsékelte az apját kádba fojtó kazincbarcikai férfi büntetését szerdán kihirdetett, jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla.

 Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője közleményében azt írta, a férfit első fokon különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a Miskolci Törvényszék.

A másodfokú bíróság helyesbítette a bűncselekmény minősítését: a különös kegyetlenséggel elkövetési mód megállapítását mellőzte, ez a kiszabott büntetés enyhítéséhez vezetett. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott 68 éves, mozgássérült apja Parkinson-kórban szenvedett. s 2021 februárig egyedül élt, de mivel állandó felügyeletre szorult, ezért a fia a saját családjához költöztette. A szomszédos társasházban lakott az elkövető élettársának édesanyja, és a lánytestvére.

2021 márciusában egy délután a 38 éves férfi az édesapját egy tolókocsiban tolva sétált az utcán, amikor összetalálkoztak egy társasággal; italoztak, beszélgettek, majd a férfi bevásárolt, készpénzt vett fel és kiváltotta apja gyógyszereit. Este a társaság az elkövető lakásában szórakozott tovább, majd a vendégek távoztak.

Ekkor az apa és a fia kettesben maradt, a vádlott élettársa nem volt otthon. A férfi levetkőztette édesapját, betette a fürdőkádba, majd befogta a száját és az orrát, és addig szorította, amíg az apja meg nem fulladt. A terhelt ezt követően átkiabált a szomszéd társasházba, és segítséget kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik