Belföld

Kádba fojtotta a Parkinson-kóros apját egy kazincbarcikai férfi, életfogytiglant kértek rá

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 37 éves férfival szembe, aki tavaly márciusban megfojtotta a mozgáskorlátozott, magát ellátni nem tudó apját Kazincbarcikán.

A vádlott 68 éves, mozgássérült apja Parkinson-kórban szenvedett. tavaly februárig egyedül élt, de mivel állandó felügyeletre szorult, ezért a fia a saját családjához költöztette. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja, és lánytestvére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint tavaly március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. Az ominózus napon a férfi tolókocsival szállította az apját Kazincbarcikán.

Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, ahol tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával.

Az elkövető levetkőztette és betette a fürdőkádba az apját, majd megfojtotta. A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt. Az életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a büntetett előéletű férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik