Belföld

Életfogytiglant kapott a Parkinson-kóros apját fürdőkádba fojtó férfi

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 38 éves kazincbarcikai férfit, aki 2021 tavaszán fürdőkádba fojtotta a Parkinson-kóros apját.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a minősített emberöléssel vádolt férfi 30 év múlva bocsátható szabadlábra a legkorábban feltételesen.

A 68 éves beteg férfi egy lakásban élt a fiával és annak élettársával. Az ominózus nap az édesapját egy tolókocsiban tolva találkozott egy társasággal, majd miután italozott és beszélgetett velük, elment bevásárolni és kiváltotta az apja gyógyszereit.

Este a társaság a vádlott lakásában szórakozott tovább, majd miután távoztak a férfi kettesben maradt az apjával. A terhelt levetkőztette az apját, betette a fürdőkádba, majd száját és orrát befogta és addig szorította, míg az megfulladt. A terhelt ezt követően átkiabált a szomszéd társasházba segítséget kérve.

A bíróság életfogytiglanra ítélte a 38 éves férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt, azzal, hogy 30 múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt előéletében rejlő körülmények mellett azt, hogy a cselekményt ittas állapotban, közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik