Belföld

Az MCC nem fizetett Tucker Carlsonnak a budapesti fellépéséért

JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Közérdekű adatigényléssel fordult a 444 az MCC-hez Tucker Carlson augusztusi előadásával kapcsolatban. Mielőtt a Fox News korábbi riportere Orbán Viktorral interjúzott a Karmelita teraszán, a Millenáris Parkban tartott előadást, ahol leférgezte David Pressman amerikai nagykövetet, és kifejtette, hogy szerinte ugyanezért utálják Magyarországot, mint Oroszországot: mert keresztény nemzet. A félórás beszéde után Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával, és az MCC kuratóriumi elnökével beszélgetett.

Az MCC válaszból kiderült, hogy a kormányközeli oktatási központ nem fizetett az amerikai tévésnek a részvételért, és az útiköltségeit sem állták.

Lánczi Péter, az MCC főigazgató-helyettes a következőt írta a lapnak:

A Matthias Corvinus Collegium 2023 augusztus 22-én rendezte meg a Millenárison az MCC Feszt After Tucker Carlsonnal című eseményét, amelynek vendége Tucker Carlson, a világ egyik legismertebb médiaszemélyisége volt. Az amerikai szakember nem először vett részt az MCC által szervezett eseményen, hiszen 2021 nyarán az első alkalommal megrendezett esztergomi MCC Feszten jelentős érdeklődés mellett tartott előadást a jelenlévőknek. A meglévő kapcsolatra tekintettel hívtuk meg Tucker Carlsont 2023 nyarán, aki a szóban létrejött megállapodás keretében, valamennyi előadóhoz hasonlóan anyagi ellenszolgáltatás nélkül lépett fel a nagy sikerrel lezajlott augusztusi eseményen.

Tucker Carlsont április végén egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél miatt bocsátották el a Foxtól. Azóta az X-en/Twitteren fejti ki gondolatait:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik