Nagyvilág

„Fehér ember nem így harcol” – Egy email vezetett Tucker Carslon kirúgásához

MTI/AP/Richard Drew
MTI/AP/Richard Drew

Arról ír a New York Times, hogy egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél vezetett végsősoron Tucker Carlson elbocsátásához a Fox News-nál.

A NYT szerint a csatornánál attól féltek, hogy Carlson üzenete kiszivároghat, ami érzékenyen érinthette volna a Fox News-t.

Az üzenetben Carlson arról számolt be, hogy videón látta, ahogy Donald Trump támogatói megvernek egy antifa aktivistát, ám miközben ez nem tetszett neki, mert többen ütöttek egy embert, mégis drukkolt a trumpistáknak, hogy végezzenek az aktivistával. „A fehér ember nem így harcol” – írta, majd hozzátette, hogy ugyanakkor azt szerette volna, ha az aktivista súlyos sérüléseket szenved.

A lap kereste Tucker Carlsont, ám ő nem nyilatkozott.

Korábbi cikkünkben részletesen körbejártuk Carlson alakját, aki az utóbbi években befolyásos közéleti személyiséggé vált, és aki nemcsak Donald Trumppal, de Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt. Magára intézményként tekintett, de ez sem védte meg attól, hogy kirúgják a Fox Newstól.

Kapcsolódó
Egyik pillanatról a másikra rúgták ki az amerikai konzervatív média fenegyerekét
Tucker Carlson az utóbbi években befolyásos közéleti személyiséggé vált, aki nemcsak Donald Trumppal, de Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik