Kultúra

Zelenszkij patkányképű komédiás, az ufók pedig léteznek – jelenti ki Tucker Carlson a Twitteren indított műsorában

Elstartolt Twitteren Tucker Carlson online műsora, amelyet az amerikai konzervatív média egyik legismertebb műsorvezetője azt követően indított, hogy idén áprilisban az egyik pillanatról a másikra kirúgták a Fox Newstól. A műsorvezető azt ígérte, hogy ott folytatja tovább műsorának új változatát, ahol a szólásszabadság még érvényesül. Carlson – aki korábban Donald Trumppal és Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt – távozásához több dolog is vezetett, ám végül egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél miatt kellett távoznia. Elbocsátásának körülményeivel és vélhető okaival ebben a cikkben foglalkoztunk.

A most debütáló új műsorának tízperces első részben a műsorvezető saját nézőpontjából narrál közéleti eseményeket meglehetősen cinikus előadásban. Főbb témái a következők:

  • a Nova Kahovka-i gát felrobbantása, amelyről terrorcselekményként beszél, és a tettest is megnevezi: az ukránok. Úgy véli, hogy az erőmű felrobbantásával az oroszok jártak rosszabbul, hisz ők építették évtizedekkel korábban azt, így egyértelműnek véli, hogy az ukrán bombáktól robbant fel a létesítmény
  •  míg azt állítja, hogy Vlagyimír Putyint a nyugati média egyszerűen csak ördögként kezeli, aki ördögi dolgokat tesz, addig Volodimir Zelenszkijt felmagasztalja, holott Carlson szerint az ukrán elnök egy „izzadós, patkányképű komédiásból lett oligarcha”
  • a média álproblémákkal – amilyen a klímaváltozás és a rasszizmus – foglalkozik, hogy elterelje a figyelmet a valós problémákról. Carlson rögtön ismerteti ezeket: azok az igazán nagy kérdések, hová tűntek az Ukrajnába küldött dollármilliárdok, mi történt valójában 2001. szeptember 11-én, ki áll a Black Lives Matter-tüntetések mögött, ki ölte meg Kennedy-t, és hogy halt meg Jeffrey Epstein?
  • Carlson szerint az sem kap elég figyelmet, hogy az amerikai Nemzeti Felderítő Hivatal egyik volt munkatársa tegnapi bejelentése szerint az amerikai kormány eltitkolja a földönkívüliek létezését, miközben olyan űrhajók vannak a birtokukban, amelyek a földönkívüliekhez tartoznak, sőt, a járműveket vezető pilóták testei is náluk vannak. A műsorvezető szerint „egy normális országban ez szenzációs hír lenne, az évezred sztorija, de a mi országunkban nem az.” A műsorvezető szerint az amerikai médiában inkább Ukrajnáról, a transzneműekről és a klímaváltozásról beszélnek, ezt a témát elhallgatják
  • kijelenti, hogy az Egyesült Államok már nem demokrácia, sokkal inkább hasonlít a Szovjetúnióhoz.

Kapcsolódó
Egyik pillanatról a másikra rúgták ki az amerikai konzervatív média fenegyerekét
Tucker Carlson az utóbbi években befolyásos közéleti személyiséggé vált, aki nemcsak Donald Trumppal, de Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt.

Ajánlott videó