Kultúra

Zelenszkij patkányképű komédiás, az ufók pedig léteznek – jelenti ki Tucker Carlson a Twitteren indított műsorában

Elstartolt Twitteren Tucker Carlson online műsora, amelyet az amerikai konzervatív média egyik legismertebb műsorvezetője azt követően indított, hogy idén áprilisban az egyik pillanatról a másikra kirúgták a Fox Newstól. A műsorvezető azt ígérte, hogy ott folytatja tovább műsorának új változatát, ahol a szólásszabadság még érvényesül. Carlson – aki korábban Donald Trumppal és Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt – távozásához több dolog is vezetett, ám végül egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél miatt kellett távoznia. Elbocsátásának körülményeivel és vélhető okaival ebben a cikkben foglalkoztunk.

A most debütáló új műsorának tízperces első részben a műsorvezető saját nézőpontjából narrál közéleti eseményeket meglehetősen cinikus előadásban. Főbb témái a következők:

  • a Nova Kahovka-i gát felrobbantása, amelyről terrorcselekményként beszél, és a tettest is megnevezi: az ukránok. Úgy véli, hogy az erőmű felrobbantásával az oroszok jártak rosszabbul, hisz ők építették évtizedekkel korábban azt, így egyértelműnek véli, hogy az ukrán bombáktól robbant fel a létesítmény
  •  míg azt állítja, hogy Vlagyimír Putyint a nyugati média egyszerűen csak ördögként kezeli, aki ördögi dolgokat tesz, addig Volodimir Zelenszkijt felmagasztalja, holott Carlson szerint az ukrán elnök egy „izzadós, patkányképű komédiásból lett oligarcha”
  • a média álproblémákkal – amilyen a klímaváltozás és a rasszizmus – foglalkozik, hogy elterelje a figyelmet a valós problémákról. Carlson rögtön ismerteti ezeket: azok az igazán nagy kérdések, hová tűntek az Ukrajnába küldött dollármilliárdok, mi történt valójában 2001. szeptember 11-én, ki áll a Black Lives Matter-tüntetések mögött, ki ölte meg Kennedy-t, és hogy halt meg Jeffrey Epstein?
  • Carlson szerint az sem kap elég figyelmet, hogy az amerikai Nemzeti Felderítő Hivatal egyik volt munkatársa tegnapi bejelentése szerint az amerikai kormány eltitkolja a földönkívüliek létezését, miközben olyan űrhajók vannak a birtokukban, amelyek a földönkívüliekhez tartoznak, sőt, a járműveket vezető pilóták testei is náluk vannak. A műsorvezető szerint „egy normális országban ez szenzációs hír lenne, az évezred sztorija, de a mi országunkban nem az.” A műsorvezető szerint az amerikai médiában inkább Ukrajnáról, a transzneműekről és a klímaváltozásról beszélnek, ezt a témát elhallgatják
  • kijelenti, hogy az Egyesült Államok már nem demokrácia, sokkal inkább hasonlít a Szovjetúnióhoz.

Kapcsolódó
Egyik pillanatról a másikra rúgták ki az amerikai konzervatív média fenegyerekét
Tucker Carlson az utóbbi években befolyásos közéleti személyiséggé vált, aki nemcsak Donald Trumppal, de Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik