Belföld

Tucker Carlson: Ugyanazért utálják Magyarországot, mint Oroszországot

JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Budapesten tartott előadást Tucker Carlson, a Foxtól idén tavasszal menesztett, jobboldali sztárműsorvezető. A Telex beszámolója szerint több százan vettek részt a Mathias Corvinus Collegium és a Mandiner eseményén, melyet a budai Millenáris Parkban rendeztek meg.

Carlson félórás késéssel állt a színpadra, és kapásból elnézést kért David Pressmanért. Az amerikai nagykövet érkezése óta többször is egymásnak feszült a magyar kormánnyal. Sérelmezte, hogy a kormánypárti sajtó orosz állami propagandát terjeszt, és Szijjártó Péter külügyminiszternek is odaszólt Orbán Viktor Trump-fotójáért. Legutóbb a lefóliázott könyvekről fejtette ki az álláspontját.

Carlson úgy gondolja, hogy Pressman egy „féreg”, aki a genderlobbi akaratát akarja rákényszeríteni a magyarokra. Szerinte „undorító és megbocsáthatatlan” a nagykövet viselkedése.

Pressman szerinte nem is diplomata, hanem egy politikai aktivista, akit amiatt nevezett ki Biden, mert pénzzel támogatta az elnökjelölti kampányát. „Szégyellem, hogy ugyanabba az országba születtem, mint ez a gazember” – fogalmazott Carlson, aki párhuzamot vont a Szovjetunió és az Egyesült Államok között.

A tévés szerint anno

a szovjetek megmondták, hogy Lenint kell istenítened, az amerikai külügyminisztérium pedig megmondja, hogy a transzvesztitákat kell istenítened.

Carlson nem gondolja, hogy az USA-nak kéne megmondani, hogy éljen Magyarország, mert Magyarország nem zaklat szomszédos országokat. Példaként említette, hogy az első világháború után a magyarok nem vonultak be a szomszédos országokba, hogy „visszaszerezzék a területeiket”. „Oké, ez akár még meg is történhet, de egyelőre nem történik” – tette hozzá.

A tévés szerint a „veszélyes és őrült” amerikai vezetők ugyanazon okból utálják Magyarországot, mint Oroszországot: mert keresztény nemzet. Carlson azt is elmondta, hogy Orbán nem lehet „Putyin seggnyalója”, hiszen anno gumibottal szorították a rendőrautónak a szovjetbarát rendőrök. „Csak egy tipp, de valószínűleg az az ember nem igazán oroszbarát” – vonta meg az összefüggést Carlson, aki félórás beszéde után Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával, és az MCC kuratóriumi elnökével beszélgetett. Többször elmondta, hogy nem tervez politikai karriert, és hogy legújabb Orbán-interjúja jövő héten jelenik meg a valaha Twitterként ismert, X nevű közösségi oldalon.

Az egyik legismertebb amerikai tévést április végén egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél miatt bocsátották el a Foxtól. Azóta az X-en/Twitteren fejti ki gondolatait:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik