Belföld

18 bordélyházat tartott fenn egy férfi, 37 milliót kaszált velük

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

A főügyészség közlése szerint a középkorú férfi több ingatlant vett bérbe a fővárosban és vidéki nagyvárosokban azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis az örömlányoknak a napi bérleti díjakat az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az elsőrendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12 -15 ezres napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

A férfi 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert ezzel az illegális tevékenységével, melynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja a férfit. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

Kapcsolódó
RTL: Országos bordélyhálózat fenntartásával vádolják a köztévé riporterét
A Kékfény riportere 13 lakást bérelt erre a célra, állítja a Híradó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik