Belföld

Videóra vették, ahogy megverik, megrugdossák a tizenkét éves fiút

Összevertek egy tizenkét éves fiút Szekszárdon még hetekkel ezelőtt, amiről videófelvétel is készült. A felvétel három héttel ezelőtt került fel az internetre, és hamar terjedni kezdett, innen szerzett tudomást a fiú családja is az esetről, és feljelentést tettek. Az RTL Híradó elérte az áldozatot, aki azt mondta, a mai napig fél egyedül az utcán járni.

Mindenki megosztja ezt a videót, és gyorsan továbbgörgetem, nem is akarom látni. Szörnyű

– részletezte a videófelvétellel kapcsolatos további érzéseit a serdülő fiú. Úgy véli, a konfliktusnak mindössze kétezer forint szolgált ürügyéül. Állítja, ennyivel tartozott neki az egyik bántalmazója, akitől megkérdezte, mikor adja meg a tartozását. Szerinte ez válthatta ki a verést.

A mobiltelefonnal készült videón jól látható, hogy több gyerek végignézi, ahogy a fiút két nagyobb társa megalázta, ököllel verte, és még a földön fekve is összerugdosta a szekszárdi lakótelepen. A nagyobbik fiú tizenhét éves, ő ütött és rúgott többször, de a tizennégy éves társa is beszáll a verésbe.

A megvert gyerek nem beszélt a történtekről. A nagybátyja szerint látták ugyan a gyerek sérüléseit, de a gyerek a „nyomokról” azt mondta, hogy focizás közben ütötte meg magát.

Tusori Eszter gyermekpszichológus az RTL-nek úgy nyilatkozott, azt tapasztalja, hogy a Covid-járvány alatt a gyerekek szociális kapcsolatépítései sérültek, de másra is visszavezethető az elnyomó, erőszakos viselkedés.

Nagyon sok agresszív tartalmat látnak a különböző közösségi felületeken, videójátékokon, és ezek egyre inkább mintha legálissá tennék a bántalmazást

– fogalmazott.

Az esetről a Ripost megkérdezte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik azt válaszolták, hogy büntetőeljárást rendeltek el garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt. További részleteket azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

A gyermekjogi szakértő szerint az agresszív gyerekek is több segítségre szorulnának.

Hiába ítélünk el, akár felfüggesztett szabadságvesztéssel, próbára bocsájtással vagy pártfogó felügyelettel egy fiatalkorú gyereket, abból tanulni csak akkor fog, ha kerül mellé egy olyan felelős felnőtt, aki végigkíséri őt ezen a folyamaton

– mondta Gyurkó Szilvia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik