Belföld

Gyurcsány Orbánról: Micsoda szörnyűség ez az ember

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Facebook oldalán kommentálta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Orbán Viktor nyilatkozatát, amelyet Magyarország uniós tagságával összefüggésben tett a héten, amikor a Karmelita kolostorban fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő újságírók 15 fős csoportját. A kormányfő gondolatairól Rod Dreher készített összefoglalót az American Conservative számára.

A beszélgetésen a beszámoló szerint Orbán határozott nemmel válaszolt arra, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne. Ehhez azonban Orbán gyorsan hozzátette, hogy nincs más választása, mert a hazai kivitel 85 százaléka az Unióba irányul. Dreher tudósítása szerint a miniszterelnök Brüsszelt okolja minden rosszért, ami az elmúlt 30 évben történt Európában.

A Demokratikus Koalíció elnöke erre azt írta:

Magyarország vagy európai marad vagy meghal – hisszük mi.

Gyurcsány Ferenc szerint ehhez képest Orbán Viktor mást gondol. – Micsoda szörnyűség ez az ember – közölte, hozzátéve, nem szeretné, ha „ez a politikai, történelmi kalandor, egyébiránt bűnöző vezesse hazánkat”. – Ádáz ellenfele vagyunk. Mostantól inkább, mint bármikor – írta az ellenzéki politikus.

„A hazafiak ma európaiak és ellenzékben vannak. Az ellenzék ezzel a rongy világgal, amit a kormányfő képvisel, szemben áll. Nincs középút. Vele vagy a hazafiakkal. Mi vagyunk az ellenzék” – zárta bejegyzését.

A DK elnöke egyébként február 5-én, pártja XIII. kongresszusán tartja idei – immár 19. – évértékelő beszédét. A párt közleménye szerint az esemény a Budapest Kongresszusi Központban lesz várhatóan kora délután.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik