Belföld

Három hónappal meghosszabbították a drogkereskedelemmel gyanúsított H. Zoltán letartóztatását

Rács mögött tölti a karácsonyt és az újévet H. Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására tett indítványt az október 23-án letartóztatott férfi esetében. A nyomozási bíró ülés tartása nélkül határoz a hosszabbítás tárgyában, a döntésről az ügyészségnek nincs tudomása

– mondta az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, a gyanúsított nem tett vallomást a folytatólagos kihallgatása során. Amint megírtuk, a divattervező korábban a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta kihallgatásán.

Mivel a másik gyanúsítottat csak november 3-án tartóztatták le, ezért az ő esetében még idő előtti a kényszerintézkedés meghosszabbításával kapcsolatos döntés.

Értesüléseink szerint a bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és február 23-ig meghosszabbította drogkereskedelemmel gyanúsított H. Zoltán letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik