Belföld

Hodász Andrást felmentették a papi szolgálat alól

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Saját Instagram-oldalán tudatta követőivel Hodász András, az influenszerként komoly népszerűségre szert tevő plébános, aki korábban a Papifrankó című YouTube-csatornát is gondozta, hogy Erdő Péter felmentette őt a papi szolgálat alól. Hodász a bejegyzésében rögzíti, hogy a bíboros az ő kérésére tett így.

Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet NE írjatok, Ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem. A közösségi média aktivitásból is visszább veszek. Ha tehetitek, inkább imádkozzatok értem, az mindig jól jön. Köszönöm!

– jegyezte rögzített Instagram-sztorijában Hodász András.

A Magyar Hanghoz aztán eljutott Hodász András néhány nappal korábbi, híveinek címzett levele, amelyben leírja, hogy hosszas gondolkodás után arra döntésre jutott, hogy kér egy év betegszabadságot, amelyet meg is kapott.

Ez alatt az idő alatt megpróbálom újra rendezni az életemet, hogy egy év múlva visszatérhessek a szolgálatba

– írta pénteken kelt levelében, azaz, ha néhány nap alatt nem állt be valamilyen nem ismert fordulat, Hodász András előtt még nyitva az ajtó, hogy visszatérjen a papi hivatáshoz.

Kapcsolódó
„Ahogy a hívek kérik: egyik nap Orbánért imádkozom, másik nap Gyurcsányért”
Bizonyos kérdésekben konzervatív, más ügyekben liberális álláspontot képviselek, így aztán mindig másokat sértek meg – mondja Hodász András katolikus pap, aki nemrég újra indította a Papifrankó YouTube- és Instagram-csatornáját. Interjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik