Belföld

A kata és politikai nyomás miatt távozik egy debreceni rádiós

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Molnár Gina élő adásban mondott olyanokat, amiket ritkán hallani NER-közeli médiumban.

Meglepően őszinte elköszönést választott 12 év után Molnár Gina rádiós, aki a Best FM Debrecent hagyja el – írja a Debreciner. Augusztus 31-én, élő adásban köszönt el a hallgatóktól, mondván amikor anno ideérkezett, a Best FM-et tartotta a vidéki rádiózás csúcsának, de a politikai nyomás miatt sok minden megváltozott, már rég csak átutazónak érzi magát a rádiónál.

Elhatározását a kata körüli változások is megerősítették, hisz miközben a kormány a gazdaság kifehérítéséről beszél, senki sem szívesen jelenti be a dolgozóit. Így folytatta:

Engem sem fognak, pedig bíztam benne, hogy tizenkét év után nőként, gyermekvállalás előtt ez nem kérdés, ha Magyarország leggazdagabb emberének dolgozom.

Ezzel arra utalt, hogy a rádióadó Mészáros Lőrinc közeli üzletemberek kezében van. Molnár Gina azt mondta még, bátorságot szeretne adni azoknak, akik hasonló helyzetben vannak és félnek változtatni. „Szerintem nem kell, mert a bátorság nagyon egyszerű: vessző helyett pontot kell tenni, és valahogyan biztosan lesz” – mondta, majd elköszönt végleg. A lap megkeresésére egyelőre sem a rádiós, sem a rádió nem reagált.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik