Élő Belföld

Rendőrök állták útját a tüntetőknek a Várban a szerda esti tüntetésen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Hétfőn terjesztették be, kedden pedig már meg is szavazták a kisadózó vállalkozások tételes adójának, vagyis a katának a teljes módosítását, ami 400 ezer vállalkozónál is többet érint, többségüket hátrányosan. Kedden már tüntettek az új kataörvény ellen: akkor a demonstráció a parlament előtt kezdődött, majd két hídon, a Margit, illetve az Erzsébet hídon folytatódott. Mára a Momentum hirdetett meg a Facebookon demonstrációt, ami kis csúszással nem sokkal fél 7 előtt kezdődött a Kossuth téren.

A demonstráció bő egy óráig tartott, a tömeg egy része utána a Nyugati térhez vonult, ahol teljesen megbénult a forgalom.

Pár perc tanakodás után a Nyugatitól az Oktogonhoz indultak el, onnan pedig a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak, majd ismét az Oktogon következett. Este 11 után érkeztek meg a Várba, ahol azonban a rendőrök útjukat állták, így nem jutottak Orbán Viktor irodája elé a Karmelitához.

Vége a tüntetésnek

A Várban éjfél után 100-150 fős keménymag próbálta kitalálni, hogyan tovább. Többen a Margit hidat emlegették, de úgy tűnik, a fél hét körül a Kossuth téren kezdődött tüntetés itt és most véget ér.

A rendőrség először avatkozott a tüntetésbe

A rendőrsorfal parancsnoka azt mondta a 24.hu-nak, hogy minden utat lezártak, amely a Vár kormányzati negyedéhez vezet. Egy kocsiból közben hangosbeszélőn szólítják fel a tömeget, hogy hagyja el a területet. A tüntetők rázendítettek a Kossuth-nótára.

Irány a Vár

A létszám nem csökkent, az irány most a budai vár, Orbán Viktor hivatala.

Szajki Bálint / 24.hu

Blaha blokkolva

A tömeg átért a Blaha Lújza térre. Legalább húsz rendőrautó és rohamkocsi jár a nyomukban a körúti villamossíneken.

Vissza az Oktogonra!

A Lendvay utcai pártszékház után visszaindult a tömeg az Oktogonra. Az Andrássyt ismét elözönlik.

Varga Jennifer / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik