Belföld

Több mint hetven településen lesz időközi választás vasárnap

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az ország több mint hetven településén rendeznek időközi polgármester- vagy önkormányzati képviselőválasztást vasárnap – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatokból. A rtl.hu azt írja, hogy azért lesz ilyen sok, mert a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt nem lehetett időközi választásokat tartani, így nem volt lehetőség betölteni a halálesetek, lemondások vagy a testület önfeloszlatása miatt megüresedett pozíciókat.

Önkormányzati képviselőket választanak Budapesten a VII. kerületben, illetve az V. kerületben, de Egerben. Polgármestert választanak Keszthelyen, mivel a Balaton-parti város korábbi vezetője, Nagy Bálint áprilisban országgyűlési mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP színeiben. A posztra egyetlen jelölt van, a korábbi kormánypártin országgyűlési képviselő, Manninger Jenő.

Kapcsolódó
„Nincs most olyan, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben”
Csak a fideszes polgármesterjelölt neve lesz a szavazólapon a keszthelyi időközi választáson, az ellenzék nem száll ringbe a pozícióért. A döntés az áprilisi súlyos vereség ellenére nehezen érthető, hiszen 2019-ben csak néhány százalékkal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki jelölt, mint a most a kormányba távozó Nagy Bálint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik