Belföld

Cser-Palkovics András nem állt a szőnyeg szélén a közmédia bírálata miatt

A fideszes politikus Parragh Lászlót sem kíméli.

Székesfehérvár fideszes polgármestere a HVG-nek Parragh László szavaira reagálva először nem az iparűzési adó eltörléséről, hanem arról beszélt, hogy nem kell sajnálni a tanároktól a nyári szünetet, a tűzoltókat meg kell becsüni, mert akkor mennek be egy épületbe, amikor más kirohan onnan. Szerinte Parragh László nem érti még, hogy a nagyvárosok működését veszélyezteti az iparűzi adó megszüntetése és sokkal fontosabb az önkormányzatok működőképessége annál, hogy

ilyen komolytalan szakmai színvonalon beszélgessünk róla.

Cser-Palkovics András szerint Székesfehérvárnak (az állami kompenzáció miatt) a távhőnél nem okoz gondot, hogy a kormány a rezsicsökkentésből kizárta az önkormányzatokat, de baj lesz a vízműveknél és nem tudják kigazdálkodni az áram drágulálását. Úgy véli, a Fidesz nem kiüresítette, hanem átalakította az önkormányzatokat. Azt elismeri, felemásan. Példának hozza, hogy a kormányablakok jól működnek, de az építésigazgatás nincs jó helyen az államnál.

Azt szakmailag indokolhatónak tartaná, ha az ügyeleti orvosi ellátást a települések helyett az állam szervezné meg. 

Az interjúban előkerül még

  • az uniós források ügye, szerinte Orbán Viktor nem vezeti ki az unióból az országot,
  • a Királyok és szentek című kiállítás körüli szakmai vita,
  • a koronázótemplom egy részének újjáépítése.

A közmédiáról, konszolidációról

Azt mondja, nem kellett szőnyeg szélére állnia, amiért az elmúlt időben többször bírálta a közmédia pártosságát. A környezetében látta, az elfogultság kontraproduktív, kritikusabb fideszes barátai is kíváncsiak lettek volna Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely érveire, bár az is igaz, hogy soha annyi lokális hírrel nem tudtak bekerülni az országos médiába, mint az utóbbi években.

Szerinte ahhoz, hogy konszolidálódjon a rendszer mindkét fél kell, bár igaz,

hogy a mindenkori hatalomnak kell leginkább gesztusokat gyakorolnia.

Szerinte helyben a politikusok azért értenek inkább szót, mert jobban érzékelik a közhangulatot, hogy az embereket nem érdekli, ki kezdte a háborúskodást.

Ha valamiből, az óvodás szintű egymásra mutogatásból biztos elegük van.

Azt gondolja, a kormánynak be kellene vonnia néhány ügybe az ellenzéket, az ellenzék pedig egy-egy kormányzati döntést támogathatna, amire lát is hajlandóságot néhány ellenzéki politikus részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik