Belföld

A székesfehérvári fideszes polgármester szerint a közmédia kiegyensúlyozottságán érdemes változtatni

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Székesfehérvár fideszes polgármestere Cser-Palkovics András az Azonnalinak adott interjújában beszélt a közmédiáról. A polgármester meggyőződése, hogy az április 3-ai egy „jogszerű és tisztességes” választás volt, de a közmédiával kapcsolatban mérsékelt kritikát fogalmazott meg.

A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni, de ez mindig kétirányú feladat. Aki azonban ezzel magyarázza a választás végeredményét, főleg annak mértékét, az becsapja magát

– értékelt Cser-Palkovics.

Szerinte közmédia kérdése egy „két irányú feladat”, ugyanis az ellenzék éppúgy lehet hibás, ha például a helyi tévét nem hívja meg a rendezvényeire, sajtótájékoztatóira, nem ad nekik interjút, vagy nem megy a stúdióba.

Ha Márton Roland (az ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje – a szerk.) sorozatban tartott volna sajtótájékoztatókat, amire a városi tévé nem megy el, ha soha nem hívták volna stúdióba, ez felvethető kérdés lenne. De ilyen nem volt. Az ellenkezőjére viszont számos példát tudnék én magam is mondani: Márton Roland 2010 óta sokkal többet szerepelhetett a városi tévében, mint én 2010 előtt

– magyarázza a polgármester majd hozzáteszi, hogy mindez nem azt jelenti, hogy akár helyi, akár országos szinten a közmédia ügyét ne lehetne az asztalra tenni.

A napokban Bencsik Gábor, a kormánypárti Magyar Demokrata szerzője bírálta jobboldali szerzőktől szokatlan módon a közmédia működését. Facebook bejegyzésében arról írt, hogy „a közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni”, mire a közmédia egy öblös sorosozással reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik