Belföld

Éttermet nyitott Hosszú Katinka

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Éttermet nyitott vőlegényével, Layber-Gelencsér Mátéval közösen Hosszú Katinka – derül ki a háromszoros olimpiai bajnok úszónő Forbesnak adott interjújából. A lapnak a klasszis többek között arról vallott, hogy elkezdtek felcserélődni a prioritások az életében, kicsit megunta a versenysportolói életet, és az Iron Lady imidzs helyett meg akarja mutatni az „igazi Katinkát” is.

A budapesti étterme a Koool nevet kapta, és  az interjú tanúsága szerint

azt akarja megmutatni, hogy az egészséges, tápláló, allergén, glutén-, tej- és cukormentes étkezés is lehet izgalmas, finom és megfizethető.

Az ételkiszállítással is foglalkozó, épp csütörtökön megnyitó vendéglátó egységet Hosszú elmondása szerint korábbi szponzori szerződésekből és marketing-együttműködésekből származó pénzekkel és támogatásokkal nyitották. Az étterem a HK Superfood Kft. tulajdonában van, ennek a befektetője a most már Katinka & Co. néven futó egykori Iron Swim Kft. Hosszú a cége névváltoztatását az interjúban az imázsváltásával indokolta. Az úszónő azt mondta, most már szeretné inkább a Katinka életérzést is átadni, aki lazább:

tudunk úgy is profik lenni, meg tudjuk csinálni úgy is, ha közben jól érezzük magunkat

– fogalmazott.

Az interjúban rákérdeztek az Iron Corporation Kft. ügyére is, amely korábban az úszónő egykori férjével Shane Tusuppal közös cége volt. Azt korábban a 24.hu derítette ki, hogy a cég úgy használta a Duna Arénát, hogy nem volt élő szerződése az uszodát akkor üzemeltető Bp2017 Kft.-vel.

2017-ben én a budapesti FINA arca voltam, az ezzel járó csomag részeként használhattam az uszodát. A mi részünkről ennyi a történet, a vizsgálat állásáról semmit nem tudok. Arról annál inkább, hogy a 2018-tól a Nemzeti Sportközpontnak több tíz millió forint bérleti díjat fizettünk ki a Duna Aréna használatáért

– kommentálta az ügyet Hosszú.

Kapcsolódó
Bérleti szerződés nélkül használta Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát
Ez derül ki a dokumentumokból, amiket a Bp2017 Kft. csak azután adott át lapunknak, hogy végrehajtóval érkeztünk az állami cég székhelyére.

Az interjúban rákérdeztek arra is, hogy az úszónő mikor tervez visszavonulni. Erre Hosszú Katinka annyit mondott, hogy a 2024-es párizsi olimpia neki „már messze van, nem valószínű, hogy belefér”, mert a vőlegényével gyerekvállalást terveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik