police.hu
Belföld

Három gyanúsítottja van a Merkely-féle álreklám-ügynek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság „Kamu” címmel tudatta a hírt.

Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás személyes adattal visszaélés gyanúja miatt indult ismeretlen tettesek ellen, miután egy weboldalon Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével visszaélve, illetve egy vele máshol, más céllal készült videóval jogtalanul reklámoztak arteriográfos állapotfelmérést, írta a police.hu.

Az eljárás adatai szerint egy cég munkatársai telefonkönyvből, a nevük alapján kiválasztva próbáltak elsősorban idős embereket felhívni, hogy „akciósan” 3500 forintért érdiagnosztikai vizsgálatot ajánljanak, majd többszázezer forintért közérzetjavító és wellness eszközöket adjanak el nekik. A nagyobb hatás kedvéért Merkely Béla professzor állítólagos ajánlását nemcsak honlapjukon tüntették fel, de azt a beszélgetéseknél is hangsúlyozták.

Az üzletkötők hol tudományosnak, hol az érzelmekre ható ilyen, és hasonló szövegpanelekkel próbálták elérni, hogy a magas ár ellenére vásároljanak tőlük.

Teljesen megértem Marika, viszont itt nem az a lényeg, hogy ez mennyibe kerül hanem, hogy pár évvel később a jövőbe tekintve mikor a kis Marcika majd elballag akkor ön is ott tudjon lenni vele, örülni a családdal, átadni neki a virágot és könnyes szemekkel gratulálni neki, ne pedig mikor a család elmegy a ballagásra akkor csak utána láthasson róla képeket az ágyban fekve mert a lakást se tudja elhagyni.

A BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói kihallgatták a cég három vezetőjét, illetve munkatársát.

A professzor nevével visszaélő weboldal már nem elérhető.

A rendőrség emlékeztet rá, a Semmelweis Egyetem ajánlása szerint fontos, hogy gyógyhatású készítményt kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Ajánlott videó