A következő élő közvetítés része Lezárult az ukrán-orosz tárgyalások első köre; újabb szankciók jöhetnek Oroszország ellen

Lázár János szembemegy a Honvédség kérésével, élőben közvetítette a magyar csapatok vonulását

Hiába kérte a Magyar Honvédség, hogy senki nem osszon meg semmit a magyar csapatokról, Lázár János a hódmezővásárhelyi laktanya előtt élőben közvetítette, ahogy magyar hadigépjárművek útnak indulnak Ukrajna fel.

Lázár János egyébként felmondta a kormányzati álláspontot rövid bejelentkezésében:

Hódmezővásárhelyen vagyok, a vásárhelyi laktanyában kezdtem a napot ma reggel, ahol ezekben a napokban indultak katonák észak-keletre, az ukrán határra, ahol feladatuk és kötelességük a magyar határszakasz védelme és a Magyarországra érkező menekültek megsegítése. Magyarország kormánya megvédi az országot és az országhatárt is, és biztosítja magyar honfitársunk biztonságát is. Ezenkívül garantálni fogja a Magyarországra érkező menekültek megsegítését. Szeretném elmondani, hogy akik ma reggel elindultak, köztük sok hódmezővásárhelyi honvéd is van, akik a haza szolgálatát, a határ védelmét és a menekültek megsegítését vállalják. Nekünk az az érdekünk, hogy ebből a konfliktusból kimaradjunk. Ne hagyjuk, hogy bárki belevigyen, vagy belesodorjon bennünket. Nekünk a határok védelme és az emberek biztonsága az első és legfontosabb. Magyarország menedék és nem hadszíntér.

Kapcsolódó
Honvédség: senki ne osszon meg semmit a magyar csapatokról
A Magyar Honvédség mindenkit arra kér a Facebookon, ha vannak is információi a magyar csapatokról, ne ossza meg azokat se telefonon, se emailben, se a közösségi oldalon, se a csapatok mozgásáról, feladatairól, felszereléséről, se azok tagjairól.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik